Česky > O nás > Pro média > UNIQA podporuje pražský Světový pohár ve vodním slalomu

UNIQA podporuje pražský Světový pohár ve vodním slalomu

07.06.2024

Jako každý rok, i letos je finanční skupina UNIQA hlavním partnerem největší mezinárodní akce ve vodním slalomu v České republice – Světového poháru v pražské Troji. Koná se od pátku do neděle a hostí úplnou špičku tohoto sportu, včetně mimořádně silné reprezentace Česka i Slovenska.

Sezóna vodních slalomářů začala hned zkraje velmi napínavě: kromě nominačních závodů o reprezentační tým závodili vodáci i o letenky na olympiádu do Paříže 2024. A už tyto závody připomínaly mistrovství světa, protože o limitovaný počet míst soupeřila samá velká jména z naší elity. Jediný přednominovaný z loňska byl ambasador UNIQA Jiří Prskavec (kajak) na základě výsledků sezóny 2023. Během jarních závodů se do olympijského týmu ČR prosadila i naše další ambasadorka Gabriela Satková na singl kanoi a zažije svoji premiéru pod pěti kruhy. V Paříži se potká i s Eliškou Mintálovou ze Slovenska, kterou UNIQA rovněž podporuje.

Co nás čeká v pátek a o víkendu

V Praze pojede vedle olympioniků celý reprezentační tým ČR i SR. Na druhý letošní podnik Světového poháru je přihlášeno celkem 388 lodí ze 48 zemí a 5 kontinentů, což je rekordní počet. Letos má před sebou jednu velkou tajenku: je zde jediná možnost kvalifikovat druhé místo v kajak krosu na OH pro nejlepší tři země. Pražská slalomová dráha aktuálně čelí náporu povodňové vlny, která ovšem už opadá, takže konání akce ohroženo není. Program ale musel být trochu redukován.

V Praze-Troji bylo doposud uspořádáno 19 závodů série Světového poháru mezi lety 1995 a 2023, dvě mistrovství světa (2006 a 2013), dvě mistrovství Evropy (2018, 2020) a akademické mistrovství světa (1994). Mistrovství světa v Extreme slalomu (dnes olympijská disciplína kajak kros) bylo v České republice poprvé v roce 2019.

Pražská dráha v Troji je velice oblíbená jak mezi závodníky, kteří oceňují výbornou organizační přípravu a vynikající diváckou kulisu, ale i pro návštěvníky, pro něž je vedle napínavých závodů k dispozici velké zázemí s doprovodnými aktivitami a atrakcemi pro děti i celé rodiny. UNIQA se podílí jako hlavní partner, a i ve své režii pořádá víkendový doprovodný program pro malé i velké.

Jednodenní vstupenka v místě je za 250 Kč, v předprodeji za 200 Kč, třídenní permanentka v místě za 550 Kč, v předprodeji za 450 Kč, dvoudenní permanentka v místě za 450 Kč, v předprodeji za 350 Kč. Děti do 140 cm a handicapovaní mají vstup zdarma.

Aktuální harmonogram, včetně změn: https://www.slalomtroja.cz/cz/program
Startovní listiny a výsledky: https://siwidata.com/CanoeLive/#/live/icf/2192
Facebook: Canoe Slalom Prague | Facebook
Instagram: https://www.instagram.com/canoeslalomprague/

Historie spojení UNIQA s vodním slalomem

Kromě jiných aktivit sportovního marketingu byla UNIQA od roku 2005 generálním partnerem naší historicky nejúspěšnější kajakářky Štěpánky Hilgertové, a od stejného roku podporovala i jejího syna Luboše Hilgerta.

Od roku 2006, kdy UNIQA pojišťovna poprvé podpořila Mistrovství světa ve vodním slalomu, participovala společnost nepřetržitě každoročně na všech největších mezinárodních akcích v tomto sportovním odvětví v ČR, ať to bylo Mistrovství světa, Mistrovství Evropy nebo Světový pohár jako letos.

Od jara 2016 podporuje v roli generálního partnera rovněž našeho aktuálně nejúspěšnějšího kajakáře (a nově i singl kanoistu) Jiřího Prskavce. Diváci mají o víkendu jedinečnou možnost vidět ho naživo ještě před odjezdem na OH do Paříže na jeho domovské dráze v Praze.

Začátkem roku 2017 přibyly ještě aktivity zaměřené na juniorské reprezentační družstvo, které bez bázně šlape na paty dospělým závodníkům. V roce 2018 bylo do portfolia vodního slalomu přidáno i partnerství se silnou reprezentací U23. Řada mladých pojede i pražský závod Světového poháru.

V prosinci 2019 byla získána do „stáje UNIQA“ závodnice na kajaku Amálie Higertová. Náš tým vodního slalomu finanční skupiny UNIQA byl rozšířen i v roce 2022, čímž role společnosti v tomto sportu dále posílila. Na jaře do něj vstoupil mistr světa C1 2021 ze slovenského Čunova Václav Chaloupka, a také první akvizice UNIQA v silném slovenském vodním slalomu: mladá kajakářka Eliška Mintálová. Té přinesla modrá přilba s logem UNIQA štěstí hned na začátku našeho partnerství, když se stala mistryní Evropy 2022. A konečně letos jsme přivítali v „modrém“ týmu také mladou singlířku Gabrielu Satkovou, která má za sebou velké výsledky (naposledy se stala vicemistryní Evropy 2024 ve slovinském Tacenu), a nyní hledí vstříc premiéře na OH.